Fins utopisk teknologisk utvikling?

Mennesket er stadig på søk etter å utvikle seg og skape nye ting. Ofte er det bare skapertrangen som gjør at folk finner opp måter å slå på lyset på med en labyrint av ting som ruller, senkes, forflytter og løfter ting som tilslutt slår på bryteren. Eller at noen vil utvikle en robot som kan lese bøker for deg. Uansett hva det er, så er mange av tingene som skapes med på å gjøre verden til et bedre sted. Men dessverre er det alt for mange ting som har vært med på å gjøre den verre. Mange mener at hele grunnlaget for at verden skal fungere på en relativt god måte, nettopp er å gjøre forskjellene mellom fattig og rik så stor at hjulene holdes i gang.

Utopisk teknologisk utvikling

De fleste mener det er naivt og dumt å tenke godt for alle på denne jord. Skulle vi tatt fullstendig hensyn til alle, måtte vi kanskje også se på hvordan vi behandler dyrene. Men mange mener også det er mulig. Men da må vi mennesker kanskje klare å fjerne oss fra det stadige jaget etter framgang. Det vi også fjerner da, kan være akkurat den skapergleden som skal til for at samfunn skal utvikle seg.

Hva er så utopisk teknologisk utvikling? Noen mener selvfølgelig det er alt som nordmenn fant opp før i tiden og som gjorde oss så uavhengige og rike. Oljeplattformen for eksempel. En genial maskin som pumper olje opp fra under havbunnen! Er det virkelig mulig? Men hvordan gikk det med all fisken og plankton i det området? Hvordan gikk det med luften alle fuglene skulle fly i og dyrene puste i? Hvordan gikk det med landområder som kunne vært ubenyttet og i stedet for er motorveier i dag?

Utopisk teknologisk utvikling tenker på alten først, så mennesker og dyr. Med kunstig intelligens vil vi se om menneskets tid er forbi.