Konkurrenter på alle kanter

Hva er innovasjon

Kort fortalt er innovasjon å skape noe nytt, og gjerne til det bedre. Innovasjon er nytenking. I dagens samfunn snakkes det mye om innovasjon, men at dette er svært vanskelig, for vi har vel funnet opp alt allerede? Vel, det har vi nok ikke, men det kan være vanskelig å tenkte seg til hva som blir den neste, store oppfinnelsen. Man trenger heller ikke finne opp kruttet på nytt. Vi kan se på hva vi faktisk har og forsøke å gjøre det bedre. Plast har i dag blitt et stort problem for store deler av verden, spesielt i havene våre. Vi bruker mye plast daglig, så det å gå helt bort i fra plast er i første rekke kanskje vanskelig å se for seg, så da må man tenke innovativt. Hva med å videreutvikle plast som oppløser seg i vann? Vi har jo dette rundt de fleste oppvaskmaskin-tabletter i dag, og det gjøres forsøk på å få til dette i større monn.

Den harde konkurransen

Hva ville vel verden vært uten litt konkurranse og konkurranseinstinkt? Verden ville vært temmelig kjedelig og platt, og viljen og evnen til å tenke nytt ville i liten grad være til stede. Hvis mennesker bare godtok det som ble tilbudt dem og aldri stilte krav, aldri fremmet sine ulike behov, ville innovasjon bare vært et glemt ord i ordboken. Verden ville for det meste stått stille. Men, slik er det heldigvis ikke. Mennesker stiller krav, de ønsker mer, de ønsker bedre, de ønsker løsninger som kan lette hverdagen, og mennesker er kresne. Vi søker spenning og uforutsigbare opplevelser som for eksempel Unibet kan gi oss.

Vi søker oppdatert informasjon om det meste og grunnen til at vi velger wikipedia er fordi her opplever vi gang på gang nettopp dette. Her er informasjonen spot on og du får svar på akkurat det du søker på. Ønsker du litt mer kjøtt på beina søker du kanskje opp VG hvor du samtidig får med deg litt ekstra nyheter om emnet. Ønsker du å gå mer globalt kan BBC være kanalen å sjekke ut.

Hva er det som gjør at disse tre er å foretrekke fremfor noen andre? Hva er det som gjør at disse holder seg fremme i dagen og er kilder vi stadig søker oss tilbake til? Det er jo et hav av muligheter der ute! Den harde konkurransen er stikkord som svar på dette.

Svært få bedrifter og organisasjoner er uten konkurranse. Og en ting er å konkurrere nasjonalt, en annen ting er globalt. Konkurransen omhandler rykte og renommé, pris, produkter, produkters egenskaper, valgmuligheter og mye mer. Det kan være vanskelig for en forbruker å finne det som passer, så god markedsføring må til for å møte forbrukernes behov, lage etterspørsel og eventuelt skape ett behov hos forbrukeren som de ikke visste at de hadde. Konkurransen handler ofte om å være først med det beste, nå ut til flest mulig på kortest tid, og for andre handler det om å henge seg på konkurransen og kapre en del av forbrukerne. VG og BBC har funnet sin nisje og hanker lesere ved å ha spennende, interessante og sjokkerende overskrifter. I Norge er den samme konkurransen til stede ved at de store avisene skriver stort sett om det samme, men drar lesere ved å spille på forskjellige følelser – sjokk, sinne, glede, frustrasjon, sensasjonslyst osv. Måler er at man må “henge med på det som skjer”.